Τίποτα και τα Πάντα

Το έχεις σκεφτεί πολλές φορές, αλλά όταν παίρνεις το Μετρό ακόμα περισσότερο. Σχεδόν 5 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Μετρό καθημερινά, διαφορετικοί άνθρωποι… και κανένας δεν είναι σαν τον άλλον.

Οι πόρτες ανοίγουν και μπαίνεις μέσα… Τις περισσότερες φορές ξέρεις που πηγαίνεις, αλλά μερικές άλλες όχι. Απλά το παίρνεις για να εξερευνήσεις την πόλη, να χαλαρώσεις, να δεις ανθρώπους γύρω σου.

Κάποιοι επιβάτες είναι ομολογουμένως πιο όμορφοι, άλλοι λιγότερο, κάποιοι είναι ψηλοί, άλλοι όχι, κάποιοι αδύνατοι, άλλοι πιο γεμάτοι… Ο καθένας έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, την δική του προσωπικότητα και τον τρόπο που συμπεριφέρεται.

Τότε, διακιολογημένα αναρωτιέσαι: «Ποιός είμαι; Τι είμαι; Ούτε καν μία σταγόνα στον ωκεανό, αλλά ένα κομμάτι σταγόνας στο σύμπαν». Νιώθεις ότι είσαι ένα τίποτα. Το έχεις σκεφτεί πολλές φορές. Ίσως έρχεσαι από την μικρή σου πόλη ή χωριό όπου απολάμβανες την αποδοχή των ανθρώπων γύρω σου, όπου όλοι σε είχαν ψηλά εκτιμώντας την προσωπικότητα και την δουλειά σου… κι ένιωθες ότι ήσουν κάτι σημαντικό, μοναδικό, εξαιρετικό.

Ξαφνικά, συνειδητοποιείς ότι είσαι ένα τίποτα, απλά ένας άγνωστος μεταξύ αγνώστων που ζουν στην ίδια πόλη. Η αυτοπεποίθηση και η πίστη σου «αγγίζουν το έδαφος», το σημείο μηδέν. Πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου.

Είναι ακριβώς τότε που νιώθεις ότι η ζωή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κάποιο σκοπό… κι ότι μία σταγόνα μόνη της στον ωκεανό δεν είναι αρκετή για να συντηρήσει την υπέροχη ζωή που βρίσκεται κάτω από αυτόν. Αμέτρητες σταγόνες όμως, δημιουργούν ωκεανούς από θαύματα. Αυτή είναι η Νέα Υόρκη! Σε κάνει να καταλάβεις ότι είσαι ένα τίποτα αλλά και τα πάντα, σε βοηθάει να βρεις τον εαυτό σου και να ζήσεις μία ζωή που δικαιούσαι, ανεξάρτητα από το πού ζεις… Γιατί υπάρχει μία «Νέα Υόρκη» για όλους μας…!

* * *

* * *

Οι πόρτες κλείνουν… Τώρα ξέρεις πάντα που πηγαίνεις, έχεις έναν σκοπό…

Στάση του Μετρό «23 Street», εκεί όπου σταματάει το N, Q και R τρένο, στο Μανχάταν. Είναι η περιοχή «Flatiron», εκεί που το ομόνυμο «Flatiron» κτίριο στέκεται υπερήφανα μαζί με άλλα όμορφα κτίρια, καταστήματα, καφέ, αλλά και το πολύ όμορφο πάρκο της πλατείας «Madison».


Δημοσίευση: 28/9/2018 | Τελευταία ενημέρωση: 28/9/2018 | ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Νέα Υόρκη | Αρχείο κατηγορίας | Σελίδα κατηγορίας | Κεντρικό  Αρχείο English |