Ψυχρά κι Ανάποδα

Ψυχρά κι Ανάποδα… Η μεγάλη επιτυχία της Ντίσνεϋ, καλαμπόκι, αρακάς, άλλα κατεψυγμένα λαχανικά, θαλασσινά επίσης, μπουτάκια κοτόπουλου, κεφτεδάκια, μπιφτέκια και… οι Νεουορκέζοι! Οι κατεψυγμένοι Νεουορκέζοι.

Τον χειμώνα, έχει κρύο εδώ. Παγωνιά… Προετοιμάσου. Τώρα γνωρίζεις. Αν δεν σου αρέσει το κρύο, καλύτερα μείνε στην όμορφη ζεστή σου πόλη, άρπαξε τα μπουτάκια κοτόπουλου, μία γωνιά στο τζάκι και την ταινία της Ντίσνεϋ.

Αν οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι ευγενικές μαζί σου, καλώς ήρθες στην κατεψυγμένη πόλη της Νέας Υόρκης. Την όμορφα κατεψυγμένη πόλη της Νέας Υόρκης.

Σίγουρα χρειάζεσαι χειμωνιάτικες μπότες για το χιόνι, μία… παχιά κουβέρτα να καλύψεις τα αυτιά σου, χίλιες και μία νύχτες για να σκεφτείς αν θα πρέπει να βγεις έξω στον κρύο καιρό, καθώς και 99 φλυτζάνια από το αγαπημένο σου ζεστό ρόφημα για να αποφύγεις την μετάλλαξη σου σε χιονάνθρωπο κατά την έξοδο σου. Κράτησε κι ένα ακόμη φλυτζάνι για τον γυρισμό, βάλε τα δάχτυλα μέσα για να αρχίσουν να κινούνται, κι ευχαρίστησε τον θεό που μπόρεσες να βάλεις το κλειδί στην κλειδαριά.

Αν δεν έχεις τα παραπάνω, μην ανησυχείς… Απλά πάρε το Μετρό για μία μεγάλη διαδρομή (αν είσαι τυχερός και τα τρένα λειτουργούν), τράβηξε μερικές φωτογραφίες από το κάθισμα σου όσο περνάς από περιοχές έξω από το Μανχάταν (εκεί όπου οι ράγες είναι εξωτερικές και υπερυψωμένες), και να χαίρεσαι που δεν είσαι κατεψυγμένος αρακάς στο ψυγείο σου. Αυτός δεν περνάει και πολύ καλά εκεί, παρόλο που τον αγαπάς και τον τρως γιατί είναι υγιεινός!

* * *

* * *

Ένα παγωμένο, «χιονισμένο» πρωινό στον σταθμό του Μετρό «Astoria Boulevard» στην καρδιά της Αστόριας. Οι δρόμοι και οι σταθμοί του Μετρό καθαρίζονται από το χιόνι σε λίγες μόνο ώρες, κυρίως στο Μανχάταν. Στην περιφέρεια, παίρνει περισσότερο.


Δημοσίευση: 27/9/2018 | Τελευταία ενημέρωση: 27/9/2018 | ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Νέα Υόρκη | Αρχείο κατηγορίας | Σελίδα κατηγορίας | Κεντρικό  Αρχείο English |