Τι λείπει από τον κόσμο σήμερα…!

από τον Ιδρυτή του ιστοτόπου

 

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι είναι αυτό που λείπει περισσότερο από τον κόσμο μας για να γίνει καλύτερος; Τι είναι αυτό που λείπει από όλους μας και δεν μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τη ζωή όσο θα έπρεπε; Πολλές φορές στο πέρασμα των χρόνων αναρωτήθηκα το ίδιο, και από την παρατήρηση, την εμπειρία, αλλά και τις εξομολογήσεις ανθρώπων γύρω μου κατέληξα σε ένα και μόνο συμπέρασμα.

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να νομίζει ο πιο πολύς κόσμος, αυτό που πραγματικά λείπει περισσότερο στις μέρες μας δεν είναι η αγάπη και η προσφορά στους γύρω μας, τουλάχιστον με τον τρόπο που τα γνωρίζουμε. Συχνά ακούμε ότι είμαστε όλοι μας περισσότερο λόγια και καθόλου πράξεις, αλλά δεν βρίσκεται εκεί το πρόβλημα. Υπό μία έννοια το πρόβλημα είναι ακριβώς το αντίθετο. Λείπουν τα λόγια… Ποια λόγια όμως;

Οι καλές πράξεις συχνά δεν γίνονται από πραγματικό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο αλλά για το φαίνεσθαι και το θεαθήναι, για να δείξουμε ότι είμαστε καλοί, για να αποκομίσουμε κάποια οφέλη αν είναι δυνατόν. Θα πει κάποιος τώρα, καλά δεν βοηθούν όμως οι πράξεις αυτές; Ναι, βεβαίως και βοηθούν, αλλά μόνο εκείνη τη στιγμή. Δεν έχουν κάποια βαθύτερη επιρροή ώστε σαν ένα κύμα μεγάλο να παρασύρουν προς το καλό κι άλλους ανθρώπους γύρω τους. Αντίθετα, η ανιδιοτελής προσφορά, είτε οικονομική είτε άλλου είδους, βοηθάει μεν εκείνη τη στιγμή όποιον την έχει ανάγκη, αλλά ταυτόχρονα αλλοιώνει και αυτόν που την δίνει, και αυτόν που την δέχεται, αλλά και πάρα πολύ κόσμο που βρίσκεται κοντά. Η αλλοίωση αυτή σημαίνει ότι μία ιδιαίτερη θετική ενέργεια που εκπέμπεται από αυτόν που προσφέρει ανιδιοτελώς, αλλάζει προς το καλύτερο με έναν μαγικό τρόπο όλους όσους εμπλέκονται ή βρίσκονται κοντά. Αυτοί με τη σειρά τους θα αλλάξουν άλλους γύρω τους. Είναι ένα είδος πνευματικού ντόμινο όπου η θετική ενέργεια διαδίδεται με ταχύτητα και ιδιαίτερο τρόπο προκαλώντας σημαντικές αλλαγές στον κόσμο.

Οι παραπάνω καλές πράξεις όμως, ακόμα κι αν είναι ανιδιοτελείς, δεν είναι αρκετές από μόνες τους. Δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν πολύ γρήγορα και στον μέγιστο βαθμό τον κόσμο αν δεν συνοδεύονται κι από συγκεκριμένα λόγια. Τα λόγια αυτά, τα ευγενικά αυτά λόγια ενθάρρυνσης και επιβράβευσης που δείχνουν ευγένεια ψυχής είναι αυτό που λείπει από τους ανθρώπους στην εποχή μας. Ακόμα και οι ανιδιοτελείς καλές πράξεις γίνονται συχνά μηχανικά σαν να κάνουμε το χρέος μας, το καθήκον μας προς τον συνάνθρωπο. Σε αυτή την περίπτωση η επιρροή τους είναι αποδυναμωμένη. Αν όμως συνοδεύονται από κάποια αυθεντικά και ενθαρρυντικά λόγια, τότε το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μαγικό. Πολλές φορές μάλιστα τα λόγια αυτά έχουν πολύ περισσότερη δύναμη και επιρροή από τις πράξεις τις ίδιες. Ο συνδυασμός τους είναι φυσικά ο καλύτερος. Τα ευγενικά λόγια ενθάρρυνσης και επιβράβευσης όμως και από μόνα τους μπορούν να κάνουν θαύματα, και δεν απαιτούν τίποτα παραπάνω. 

Σε αντίθεση, οι πράξεις από μόνες τους δεν έχουν συχνά το αποτέλεσμα που θα έπρεπε. Όταν συγκρίνουμε κάποια λόγια επιβράβευσης και ενθάρρυνσης με τις πράξεις είναι σαν να μαθαίνουμε σε κάποιον πώς να δημιουργήσει κάτι που του λείπει αντί να του το δώσουμε έτσι απλά (κάτι που θα τον βοηθήσει για λίγο μόνο). Η ευγένεια, η επιβράβευση, η ενθάρρυνση στα λόγια δίνει δύναμη για το ακατόρθωτο, ενώ η πράξεις απλά ενισχύουν προσωρινά.

Ας δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Κάποτε στο μετρό της Νέας Υόρκης μπήκε μία άστεγη που ζήταγε χρήματα. Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Τις περισσότερες φορές ο κόσμος αυτός δεν είναι καθαρός, φοράει παλιά ρούχα, είναι υπό την επήρεια ουσιών κλπ. Οπότε πολλοί μέσα στο βαγόνι δεν θα δώσουν σημασία, κάποιοι με τις κινήσεις του κεφαλιού και τις εκφράσεις του προσώπου θα δείξουν αποδοκιμασία, ενώ κάποιοι άλλοι θα δώσουν κάποια χρήματα, συνήθως μηχανικά για να κάνουν την καλή πράξη. (Κατά πόσο είναι σωστό να βοηθάει κάποιος αστέγους στο μετρό δεν είναι το θέμα μας εδώ. Απλά είναι ένα παράδειγμα). Μία από αυτές τις φορές λοιπόν μου βγήκε πολύ φυσιολογικά να πω σε μία τέτοια κυρία «δεν έχω κάτι να σου δώσω, αλλά είσαι πολύ όμορφη. Εύχομαι να βρεις πολύ χαρά στη ζωή σου…» Μου βγήκε πολύ φυσιολογικά γιατί ήταν αυτό που διέκρινα πίσω από τα παλιά ρούχα και την άσχημη κατάσταση που βρισκόταν. Εκείνη ξαφνιασμένη με κοίταξε, λες και φωτίστηκε το πρόσωπο της, και αισθάνθηκα ότι λίγο συγκινήθηκε. Κατάλαβα ότι μάλλον κανείς δεν της είχε μιλήσει ποτέ στο μετρό, ίσως ποτέ δεν είχε ακόυσει από κάποιον ότι ήταν όμορφη, παρά μόνο γύριζαν τα κεφάλια αποδοκιμαστικά ή απλά μηχανικά έδιναν κάποια χρήματα. Κατάλαβα ότι αυτά τα απλά λόγια μου που βγήκαν τόσο φυσικά της άλλαξαν τη μέρα. Την ξαναείδα τυχαία μετά από πολύ καιρό στο ίδιο τρένο, αλλά τότε ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση…

Τι σημαίνει όμως «ευγενικά λόγια επιβράβευσης και ενθάρρυνσης», και γιατί είναι αυτό που λείπει περισσότερο από τον κόσμο;

  1. Το πρώτο επίπεδο: Να μπορούμε να επαινούμε με την καρδιά μας οτιδήποτε καλό βλέπουμε γύρω μας. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να μιλάμε μόνο όταν βλέπουμε κάτι που δεν μας αρέσει. Για να αλλάξει όμως ο κόσμος πραγματικά και γρηγορότερα θα πρέπει να επιδοκιμάζουμε και όλα τα καλά που βλέπουμε γύρω μας. Να παίρνουμε ένα τηλέφωνο και να λέμε μπράβο σε ανθρώπους που κάνουν κάτι όμορφο, να στέλνουμε ένα email, ένα μήνυμα… Αλλά να το κάνουμε αυτό με την καρδιά μας, διαφορετικά δεν έχει ούτε αξία αλλά ούτε τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο.
  2. Το δεύτερο επίπεδο: Να κάνουμε το παραπάνω και σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε, αλλά και σε όσους γνωρίζουμε (λιγότερο ή περισσότερο). Πολύ συχνά, τα μικρά θηρία μέσα μας που λέγονται υπερηφάνια, εγωισμός, και ζήλια δεν μας αφήνουν να πούμε κάτι καλό σε όσους βρίσκονται γύρω μας.
  3. Το τρίτο επίπεδο: Να επιβραβεύουμε τους γύρω μας όχι μόνο όταν κάνουν κάτι απλά όμορφο, αλλά ιδιαίτερα όταν αυτό ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια. Όλοι μας για παράδειγμα θα συγχαρούμε μία οικογένεια όταν το παιδί της περάσει στο πανεπιστήμιο ή πάρει ένα πτυχίο (κάτι συνηθισμένο) αλλά με δυσκολία θα συγχαρούμε κάποιον αν κάνει κάτι πιο ασυνήθιστο. Για παράδειγμα αν κάποιος σε μικρή ηλικία εργαστεί στη NASA ή σε μία εταιρεία παγκοσμίου φήμης. Πόσο δυσκολότερο είναι να συγχαρούμε κάποιον αν ξεχωρίσει από τους γύρω του κάνοντας κάτι πιο ασυνήθιστο, ειδικά αν τον γνωρίζουμε καλά (πολύ περισσότερο στο ξεκίνημα μιας επιτυχίας. Γιατί αργότερα όταν τα φώτα της δημοσιότητας ίσως πέσουν επάνω του, όλοι μας χαιρόμαστε να λέμε ότι τον γνωρίζουμε).
  4. Το τέταρτο επίπεδο: Επαινούμε με την καρδιά μας κάποιον που κάνει κάτι όμορφο, τον γνωρίζουμε καλά, το επίτευγμα του είναι πέρα του συνηθισμένου, αλλά κάνει επίσης την ίδια εργασία με εμάς. Ας φανταστούμε για παράδειγμα ότι είμαστε ένας πολύ καλός σεφ, αλλά σηκώνουμε το τηλέφωνο και με την καρδιά μας επιβραβεύουμε κάποιον φίλο ή γνωστό μας σεφ που κατορθώνει κάτι καταπληκτικό πέρα από τα σηνηθισμένα στον χώρο της εστίασης. Αν και κάνουμε κι εμείς την ίδια δουλειά, έχουμε την ευγένεια ψυχής να πούμε ένα αυθεντικό μπράβο σε αυτόν τον άνθρωπο. Αυτό είναι κάτι που πάρα πολύ σπάνια βλέπει κανείς στην εποχή μας. Ας θυμόμαστε λοιπόν ότι η ζωή αυτή έχει θέση για όλους, κι ακόμα κι αν όλοι μας κάναμε την ίδια ακριβώς δουλειά, ο καθένας θα έβαζε το προσωπικό του «χρώμα» σε αυτήν και το αποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό. Κι επειδή ο κόσμος χρειάζεται όλα τα «χρώματα», όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι, και οι δημιουργοί ενός προϊόντος ή υπηρεσίας αλλά και οι αποδέκτες.
  5. Το πέμπτο επίπεδο: Το ανώτερο επίπεδο ευγένειας ψυχής που κάνει κάποιον τον πιο ευτυχισμένο επι γης. Να κάνουμε όλα τα παραπάνω παρότι μπορεί να διανύουμε μία πολύ άσχημη περίοδο επαγγελματικά. Ας φανταστούμε ότι όχι μόνο δεν έχεις πετύχει ακόμα αυτά που επιθυμείς επαγγελματικά, αλλά βρίσκεσαι σε μία δύσκολη φάση αποτυχίας. Έχεις όμως τη χαρά να επικοινωνήσεις με ανθρώπους δίπλα σου που βλέπεις ότι διαπρέπουν (ακόμα κι αν κάνουν την ίδια δουλειά) και να εκφράσεις τον θαυμασμό σου.

Οι άνθρωποι δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να χαιρόμαστε με την επιτυχία του δίπλα μας. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά με λίγη προσπάθεια όλα είναι δυνατά. Αν τα καταφέρουμε, τότε ο δρόμος θα είναι εύκολος. Αυτός είναι και ένας τρόπος να καταλαβαίνουμε ποιοι έχουν πραγματική ευγένεια ψυχής. Αυτό σημαίνει ότι όλοι αυτοί μπορούν να είναι φίλοι μας. Κάποιοι λένε ότι πραγματικός φίλος είναι αυτός που μπορείς να τον πάρεις τηλέφωνο μετά τα μεσάνυχτα και να του πεις ένα πρόβλημα σου χωρίς να σκέφτεσαι αν θα τον ξυπνήσεις. Κάποιοι άλλοι λένε ότι φίλος είναι αυτός που θα σου σταθεί σε μία πολύ δύσκολη στιγμή. Κανένα όμως από τα δύο δεν είναι εντελώς σωστό. Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έχει τόσο ευγενική ψυχή που να μπορεί να σε επαινέσει με την καρδιά του στην μεγάλη σου χαρά, να αφιερώσει λίγο χρόνο και να δει από πού πηγάζει αυτή η χαρά σου και να χαρεί μαζί σου. Αυτό σημαίνει ευγένεια ψυχής, αυτό σημαίνει πραγματική φιλία, και δεν περιορίζεται απαραίτητα σε συγγενείς ή γνωστούς ή σε 2-3 άτομα μόνο, αλλά μπορεί να αφορά στους πάντες. Αυτό χρειάζεται ο κόσμος μας για να γίνει καλύτερος. Από αυτό απορρέουν όλες οι αυθεντικές καλές πράξεις κι οτιδήποτε άλλο καλό. Αυτό που λείπει λοιπόν από τον κόσμο μας σήμερα είναι περισσότερα λόγια και λιγότερες πράξεις, περισσότερα αυθεντικά λόγια επιβράβευσης και ενθάρρυνσης και λιγότερες άψυχες πράξεις ή ο τέλειος συνδυασμός τους. Σίγουρα όμως χρειάζεται περισσότερη ευγένεια ψυχής… ανωτέρου επιπέδου. Εσύ, σε ποιο επίπεδο βρίσκεσαι;

Κοσμάς Μπογιατζής
Ιδρυτής ιστοτόπου

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΡΘΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Δημοσίευση: 28/9/2021 | Τελευταία ενημέρωση: 28/9/2021 | ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ | Αρχείο Περιοδικού | Αρχείο κατηγορίας Κεντρικό Αρχείο English |


 

Περισσότερες Δημοσιεύσεις από την ίδια κατηγορία

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΙΔΡΥΤΗ – Γιατί φοβάμαι τη γιορτή Halloween!

Γιατί φοβάμαι τη γιορτή Halloween! από τον Ιδρυτή του ιστοτόπου   Είναι μία αμερικανική γιορτή που όμως με τρομάζει πολύ, τι κι αν είναι περισσότερο για παιδιά… Σκελετοί κρέμονται έξω [...]

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΙΔΡΥΤΗ – Το αληθινό μυστικό για να μείνεις για πάντα νέος!

Το αληθινό μυστικό για να μείνεις για πάντα νέος! από τον Ιδρυτή του ιστοτόπου   Άφησε το σώμα σου να γερνάει φυσιολογικά και κάθε ρυτίδα να αποκαλύτπτει τις πολύτιμες εμπειρίες [...]

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΙΔΡΥΤΗ – Φωτιές κι άλλες φυσικές καταστροφές

Φωτιές κι άλλες φυσικές καταστροφές από τον Ιδρυτή του ιστοτόπου   Αύγουστος 2021… Η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην Ελλάδα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο λόγω καταστροφικών πυρκαγιών. Τα λόγια είναι [...]

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΙΔΡΥΤΗ – Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Τότε και σήμερα…

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Τότε και σήμερα... από τον Ιδρυτή του ιστοτόπου   Είναι σχεδόν δώδεκα χρόνια από τότε που ακύρωσα τον λογαριασμό μου σε ένα δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και [...]

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΙΔΡΥΤΗ – Όταν η 4η Ιουλίου σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα!

Όταν η 4η Ιουλίου σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα! από τον Ιδρυτή του ιστοτόπου   Όπως λένε πολλοί, η ζωή είναι απρόβλεπτη... γεμάτη εκπλήξεις! Κάποιες φορές οι εκπλήξεις αυτές είναι ευχάριστες, ενώ [...]

Λίγες Δημοσιεύσεις από την Ενότητα Μελών

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ • $5/ΜΗΝΑ •
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ / ΣΚΕΨΟΥ ΕΞΥΠΝΑ – Παρακαλώ διάσημοι, χαμηλώστε λίγο τους τόνους!

Πρώτα απ' όλα, ας ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι διάσημος. Είναι πραγματικά υπέροχο! Μπορεί να χάνεις λίγο την ιδιωτική σου ζωή, αλλά απολαμβάνεις την ίδια [...]

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ / ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ – Πώς να επιλέξεις έναν καλό προσωπικό γυμναστή

Αυτό που θέλω να συζητήσω σε αυτό το κείμενο έχει μεγάλη σημασία γιατί επηρεάζει άμεσα την υγεία σου αν δεν δώσεις ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό έχει να κάνει με τους [...]

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ / ΣΚΕΨΟΥ ΕΞΥΠΝΑ – Θα μπορούσες να… φας τον σκύλο σου; Αν όχι, δεν είσαι υποκριτής;

Οι μεγαλύτεροι υποκριτές…! Ποιοι; Εμείς οι άνθρωποι, φυσικά. Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην αδικία ενώ είμαστε μέρος της αδικίας. Υποστηρίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα με τα λόγια μας, αλλά [...]

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ / Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ – Το Πολυτιμότερο Μυστικό στον Κόσμο: 2. Πνευματική ζωή/Κίνδυνοι: α. Η λάθος αντίληψη για τον Θεό

Εκεί που ξεκινάει το πρόβλημα... ...και καταστρέφονται ζωές Πάντα να σκέφτεσαι προσεκτικά... Δεν πιστεύω στον «Θεό» Δεν πιστεύω σε αυτόν τον «Θεό» στον οποίο πιστεύουν [...]

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – Γκράφιτι και Τοιχογραφίες (6)

Γκράφιτι και Τοιχογραφίες (6) Σας παρουσιάζουμε την μεγαλύτερη πιθανότατα συλλογή γκράφιτι και τοιχογραφιών που υπάρχουν στο διαδίκτυο και εξυμνούν τη Νέα Υόρκη και αυτό το είδος τέχνης. Τα γκράφιτι [...]

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ / Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ – Τα Μυστικά: 16. Πώς να αντέξεις δύσκολες μέρες στη δουλειά

Πάντα υπάρχει τρόπος Χτίσε το μέλλον σου Ονειρέψου το και ξεκίνησε... Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά για να είσαι καθημερινά χαρούμενος και γεμάτος [...]

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – Γκράφιτι και Τοιχογραφίες (5)

Γκράφιτι και Τοιχογραφίες (5) Σας παρουσιάζουμε την μεγαλύτερη πιθανότατα συλλογή γκράφιτι και τοιχογραφιών που υπάρχουν στο διαδίκτυο και εξυμνούν τη Νέα Υόρκη και αυτό το είδος τέχνης. Τα γκράφιτι [...]

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – Γκράφιτι και Τοιχογραφίες (4)

Γκράφιτι και Τοιχογραφίες (4) Σας παρουσιάζουμε την μεγαλύτερη πιθανότατα συλλογή γκράφιτι και τοιχογραφιών που υπάρχουν στο διαδίκτυο και εξυμνούν τη Νέα Υόρκη και αυτό το είδος τέχνης. Τα γκράφιτι [...]

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ / Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ – Τα Μυστικά: 15. Ο περίπατος στην εξοχή δεν κάνει πάντα καλό!

Να σκέφτεσαι έξυπνα Ο καθένας είναι μοναδικός Εμπιστεύσου το ένστικτο σου... Πολύ συχνά ακούμε ότι η φύση βοηθάει να χαλαρώνουμε, να αποβάλουμε το άγχος, και [...]

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – Γκράφιτι και Τοιχογραφίες (3)

Γκράφιτι και Τοιχογραφίες (3) Σας παρουσιάζουμε την μεγαλύτερη πιθανότατα συλλογή γκράφιτι και τοιχογραφιών που υπάρχουν στο διαδίκτυο και εξυμνούν τη Νέα Υόρκη και αυτό το είδος τέχνης. Τα γκράφιτι [...]

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ / Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ – Τα Μυστικά: 14. Όταν ο πονηρός σου τρόπος φαίνεται!

Να είσαι ευθύς Καθάρισε τις σκέψεις σου Όσο περισσότερη καθαρότητα, τόσο περισσότερη αγάπη! Παρατήρησε τον εαυτό σου και δες μήπως κάνεις το ίδιο λάθος που [...]

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – Γκράφιτι και Τοιχογραφίες (2)

Γκράφιτι και Τοιχογραφίες (2) Σας παρουσιάζουμε την μεγαλύτερη πιθανότατα συλλογή γκράφιτι και τοιχογραφιών που υπάρχουν στο διαδίκτυο και εξυμνούν τη Νέα Υόρκη και αυτό το είδος τέχνης. Τα γκράφιτι [...]

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ / Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ – Τα Μυστικά: 13. Μην κρίνεις κάποιον από το… χρυσό περιτύλιγμα!

Σκέψου θετικά, και όχι... Επικεντρώσου στη δική σου πρόκληση Το περιτύλιγμα μπορεί να σε παραπλανήσει Αυτό είναι ένα πάρα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνει μία [...]

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – Η Τέχνη στο Μετρό (2)

Η Τέχνη στο Μετρό (2) Ένας μεγάλος αριθμός των κατοίκων της πόλης χρησιμοποιεί το μετρό καθημερινά. Άλλοι το χρειάζονται λιγότερο και μετακινούνται με αυτό σπανιότερα. Κάποιοι άλλοι δεν το [...]

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ / Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ – Τα Μυστικά: 12. Όχι, η αγάπη δεν μπορεί να σώσει τον γάμο σου. Αυτά είναι τα πολυτιμότερα μυστικά!

Γνώριζε περισσότερα και διάπρεψε  Ζωή σημαίνει να ανακαλύπτεις τα μυστικά της Κάποιοι σκάβουν βαθύτερα και ανακαλύπτουν πολύτιμους λίθους... Η αγάπη θεωρείται ως το πολυτιμότερο συστατικό [...]

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – Η περιοχή «The Battery» στο ηλιοβασίλεμα!

Η περιοχή «The Battery» στο ηλιοβασίλεμα! Όταν το πρόγραμμα σου αλλάζει, κι απρόσμενα έχεις λίγο χρόνο για σένα ένα ζεστό ανοιξιάτικο απόγευμα, δεν θέλεις να το αφήσεις να πάει [...]

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ / Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ – Τα Μυστικά: 9. Τα πολλά χρήματα φέρνουν ευτυχία όταν…

Ο πλούτος είναι πολύτιμο δώρο Να το προσφέρεις συχνά Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να έχεις πολλά... Ένας μεγάλος σχετικά αριθμός ανθρώπων συνηθίζει να κατακρίνει [...]

Δημοσιεύσεις από κατηγορίες προσβάσιμες για όλους

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ / ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ! / ΓΛΥΠΤΙΚΗ – Άννα Ανδρεάδη

Η Ομορφιά κρύβεται παντού γύρω μας... Την ανακαλύπτουμε και σας την κάνουμε γνωστή. Αγκαλιάστε την...! Οι σύνδεσμοι δεν είναι διαφημίσεις από όπου έχουμε κάποιο όφελος. Αν γνωρίζετε οτιδήποτε όμορφο που αξίζει να προστεθεί [...]

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ / ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ! / ΚΟΣΜΗΜΑ – Αλεξάνδρα Κούμπα

Η Ομορφιά κρύβεται παντού γύρω μας... Την ανακαλύπτουμε και σας την κάνουμε γνωστή. Αγκαλιάστε την...! Οι σύνδεσμοι δεν είναι διαφημίσεις από όπου έχουμε κάποιο όφελος. Αν γνωρίζετε οτιδήποτε όμορφο που αξίζει να προστεθεί [...]

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ / ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ! / ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ – Μανούσος Χαλκιαδάκης

Η Ομορφιά κρύβεται παντού γύρω μας... Την ανακαλύπτουμε και σας την κάνουμε γνωστή. Αγκαλιάστε την...! Οι σύνδεσμοι δεν είναι διαφημίσεις από όπου έχουμε κάποιο όφελος. Αν γνωρίζετε οτιδήποτε όμορφο που αξίζει να προστεθεί [...]

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ / Περιοδικά, εφημερίδες και άλλες πηγές – 1

Σύνδεσμοι που ομορφαίνουν τη ζωή! Διάλεξε έναν κάθε μέρα, μάθε, χαλάρωσε, και απόλαυσε έναν κόσμο που ακόμα ίσως δεν γνωρίζεις...! Οι σύνδεσμοι δεν είναι διαφημίσεις από όπου έχουμε κάποιο όφελος. Αν ο ιστότοπος [...]

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ / ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ! / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – Γιώργος Διγαλάκης

Η Ομορφιά κρύβεται παντού γύρω μας... Την ανακαλύπτουμε και σας την κάνουμε γνωστή. Αγκαλιάστε την...! Οι σύνδεσμοι δεν είναι διαφημίσεις από όπου έχουμε κάποιο όφελος. Αν γνωρίζετε οτιδήποτε όμορφο που αξίζει να προστεθεί [...]

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ / ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ! / ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ – eproductions.gr / str8fragrances.com

Η Ομορφιά κρύβεται παντού γύρω μας... Την ανακαλύπτουμε και σας την κάνουμε γνωστή. Αγκαλιάστε την...! Οι σύνδεσμοι δεν είναι διαφημίσεις από όπου έχουμε κάποιο όφελος. Αν γνωρίζετε οτιδήποτε όμορφο που αξίζει να προστεθεί [...]

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ / ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ! / ΜΕΡΗ – Παραλία «κλέφτικο», Μήλος

Η Ομορφιά κρύβεται παντού γύρω μας... Την ανακαλύπτουμε και σας την κάνουμε γνωστή. Αγκαλιάστε την...! Οι σύνδεσμοι δεν είναι διαφημίσεις από όπου έχουμε κάποιο όφελος. Αν γνωρίζετε οτιδήποτε όμορφο που αξίζει να προστεθεί [...]